Antonov: Rusija se nalazi na pravoj strani istorije

Rusija se nalazi na pravoj strani u trenutnoj svjetskoj geopolitičkoj krizi, izjavio je ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.

– Naša zemlja je dokazala da je pouzdan partner za sve one koji su spremni da sarađuju na osnovu uzajamnog uvažavanja i balansa interesa. Nalazimo se na pravoj strani istorije i vrijeme će to sve postaviti na svoje mjesto – rekao je diplomata izlažući na svečanoj ceremoniji povodom Dana Rusije u ruskoj ambasadi.

Istakao je da je povratak principu bezbjednosti jedini način za sprečavanje sukoba u budućnosti.

Na večeri, u svečanoj Zlatnoj sobi ruske ambasade, okupili su se brojni službenici diplomatskih misija i vojni atašei zemalja Zajednice nezavisnih država, Azije, Afrike, Latinske Amerike, uključujući Meksiko, Bliski Istok i prijateljske evropske države, predstavnike američkih akademskih krugova i novinare.

Prijemu su prisustvovali ambasadori Kine, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Srbije, BiH, Laosa, Malazije, Malija, Sudana i Šri Lanka, kao i privremeni povjerenici Bjelorusije i Eritreje u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Izvor: sputniknews.com

Podijeli objavu