Banjac čestitao Dan Vojske Republike Srpske: “Vojska Republike Srpske je jedan od simbola srpskog naroda”

Vojska Republike Srpske jedan je od simbola identiteta srpskog naroda. Ona je najvažniji dio i temelj zahvaljujući kome je opstala Republika Srpska. 23.000 života položeno je u temelje Republike Srpske i onu su svima nam koji danas živimo u Republici Srpskoj vječna obaveza da štitimo Srpsku, rekao je Darko Banjac, lider NPS-a i poslanik u NSRS.

Odluka o formiranju Vojske Republike Srpske je bila istorijska i jedina moguća u trenutku kada je pravo na slobodu i život na vjekovnim ognjištima srpskom narodu bilo ugroženo, poručio je predsjednik NPS Darko Banjac.

Banjac je dodao da je velika žrtva srpskih boraca omogućila da danas živimo u miru i slobodi.

,,Naša je obaveza da štitimo i branimo Republiku Srpsku kako bi je ostavili našoj djeci u amanet baš kao što su je nama ostavili naši očevi i djedovi. Trajna je obaveza svakog od nas da njegujemo kulturu sjećanja i iskažemo najveće poštovanja prema svim poginulim, ranjenim i nestalim borcima.
– Svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, čestitam 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske”, poručio je Banjac.

Podijeli objavu