Banjac: Srpska ima prijatelje uz koje će uvijek biti

Lider NPS-a Darko Banjac rekao je Srni da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetom Ruskoj Federaciji pokazuje da Republika Srpska ima prijatelje uz koje će uvijek biti.

Banjac smatra da Dodik pokušava i da pokaže zahvalnost predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i čitavom ruskom narodu za ruski veto na rezoluciju o Srebrenici.

“Sa druge strane, Rusija je jedina spremna ozbiljno da podrži našu borbu za izvorni Dejtonski sporazum odnosno očuvanje Republike Srpske. Ne možemo mi smatrati prijateljima one koji u stvari hoće da uruše Republiku Srpsku, odnosno da se u okviru BiH ukine Republika Srpska”, rekao je Banjac.

On je istakao da je izuzetno značajna i mogućnost ekonomske saradnje Srpske sa Rusijom kao i politička poruka da Srpska može samostalno da funkcioniše.

“Ovo je poruka dijelu međunarodne zajednice i zapadnim silama, koje žele da BiH centralizuju, da mi možemo i sami da funkcionišemo i da u tom pravcu ne treba da idu”, rekao je Banjac.

On je naglasio da Republika Srpska neće nijednog trenutka dopustiti gubitak nijedne nadležnosti Srpske.

Banjac je istakao da je Dodikova posjeta Rusiji izuzetno pozitivna, naglasivši da Republika Srpska ima prijatelje i jako dobre diplomatske odnose.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se tokom višednevne posjete Rusiji sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom, sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajom Patruševom, a obratio se i na 11. susretu visokorangiranih zvaničnika za pitanje bezbjednosti.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu