Banjac: Umjesto kampanje o imovini, OHR-u bolje da finansira zdravstvenu ustanovu

Lider NPS-a Darko Banjac ocijenio je da najnovija namjera OHR-a da plati i sprovede medijsku kampanju “za rješavanje pitanja državne imovine” predstavlja direktno rušenje Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma i da bi najbolje bilo da novac uplati zdravstvenoj ili nekoj sličnoj ustanovi.

– OHR, vjerovatno, pod uticajem određenih bošnjačkih elita ili radnika u toj kancelariji koji dolaze iz FBiH, sada jasno, precizno i do kraja želi da ogoli svoju ulogu koja nije stabilizujuća, već ide ka potpunom rušenju Dejtonskog sporazuma – ukazao je Banjac.

Banjac je izjavio Srni da bi bilo bolje da OHR pozamašni novac za planiranu kampanju donira nekoj zdravstvenoj ili sličnoj ustanovi, kojoj je to mnogo potrebnije.

– Bolje je to nego da bace pare na medijsku promociju jer ljude u Srpskoj ne mogu i neće ubijediti da imovina nije njihova. To je imovina Srpske jer to tačno tako piše u Dejtonskom sporazumu. Dakle, imovina ne pripada BiH, već entitetima – istakao je Banjac.

Prema njegovim riječima, pokušaj OHR-a da imovinu stavi na nivo BiH korak je ka centralizaciji, jer samo tako mogu da ojačaju BiH, ali u tome neće uspjeti.

Mediji su ranije javili da OHR, pored formiranja radne grupe stručnjaka koji rade na pitanju navodne državne imovine, uskoro namjerava u BiH medijski i na društvenim mrežama reklamirati “važnost rješavanja državne imovine”.

Republika Srpska je u Narodnoj skupštini ranije usvojila zakon u skladu sa kojim je nepokretna imovina u vlasništvu Srpske što je kasnije osporio Ustavni sud BiH.

Podijeli objavu