Basket se vraća u srce Dervente!

Kao što već duže vrijeme najavljujemo, sportski basket spektakl sve je bliže. A svi ljubitelji basketa moći će da u njemu uživaju i u Derventi. 

Basket u Derventi postoji već 20 godina. U ovih 20 godina od prve organizacije do danas, turnir u Derventi se konstantno uzdizao.

Od 2002. godine do 2019. godine turnir se održavao u centru grada na platou Trga oslobođenja i na terenima OŠ “Nikola Tesla”, da bi se od 2019. turnir preselio na plato ispred Hiper Kort Derventa.

“Iako u ovu godinu ulazimo u najambiciozniji projekat, nažalost ove godine je izostala podrška Fructa Trade i Hiper Kort kao generalnog sponzora turnira. Novih 20 godina odlučili smo da pokrenemo organizaciju na novom mjestu, novom terminu i novim sadržajima. 3×3 Derventa turnir će postati basket festival u kome će se, pored dosadašnjih turnira u omladinskim kategorijama i turnira u okviru 3×3 Republika Srpske lige, od ove godine održavati i turnir u okviru MTS 3×3 Streetball Tour u kome učestvuje 5 država, 10 gradova i koje će po prvi put na ovim prostorima biti uživo prenos na najgledanijoj sportskoj televiziji Arena Sport”, kažu iz organizacije.

Datum održavanja svih turnira biće od 10.07 do 15.07.2023. a lokacija održavanja će biti u srcu grada na Trgu pravoslavlja.

 

Insajder.ba

Podijeli objavu