Bjelica: Bezbjedonosna situacija u Sokocu ozbiljno narušena

Bezbjedonosna situacija u Sokocu je ozbiljno narušena i građani se osjećaju ugroženo i zabrinuto, izjavio je načelnik ove opštine Milovan Bjelica nakon što je danas u pucnjavi ubijeno jedno lice.

– U svega par dana imali smo pokušaj ubistva sjekirom, pokušaje ubistva gaženjem, bacanje eksplozivnih naprava, a danas i ubistvo vatrenim oružjem u centru grada. Beskrupulozna borba određenih interesnih grupa i krugova za prevlast povećala je strah i zabrinutost za bezbjednost kod svih u Sokocu – kaže Bjelica.

Navodi da su roditelji zabrinuti za djecu koja idu u školu i iz škole.

– Ne preže se ni od čega, ničiji život ne smatra se dragocjenim. Vidjeli smo to i kod pokušaja gaženja kada su ugroženi i životi nedužnih. Sada je to sve još pojačano. Dodamo li tome ubistva i pucnjave oko prirodnih resursa, a bilo ih je pregršt u prethodnom periodu, sve u borbi za drvne sortimente i oko drvnih sortimenata, slika i poruka koju šaljemo nije dobra – ističe Bjelica.

Apeluje na sve organe da povećaju svoje aktivnosti i da ulože dodatni napor da se vrati sigurnost na ulice Sokoca.

– Svi naši napori za razvoj turizma, za izgradnju i pozicioniranje Sokoca na turističkoj mapi Srpske i regiona padaju u vodu ukoliko nema bezbjednost za stanovnike i njihovu imovinu – kaže Bjelica.

Podijeli objavu