Bogat program obilježavanja krsne slave grada Banjaluka

Banjaluka će danas obilježiti krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan, u duhu tradicije i uz bogat kulturno-umjetnički program.

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9.00 časova počela je Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti obavljen čin osveštanja slavskog žita i kolača, saopšteno je iz Gradske uprave.

Potom je planirana spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

Iz Gradske uprave navode da će i ove godine, uz prigodno posluženje za građane, u večernjim časovima biti priređen poseban program pod nazivom “Spasovdansko veče – slava kroz tradiciju”.

U duhu tradicije, obilježavanje Spasovdana biće nastavljeno i sutra na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, gdje će uveče biti održan Festival guslara Republike Srpske.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva – Eparhija banjalučka.

U centru Banjaluke na snazi će biti obustave saobraćaja, na Trgu srpskih vladara, na dijelu od Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića do Srpske ulice, dio ulice ispred Gradske uprave i šetališta danas 25. i u petak, 26. maja, od 19.00 do 22.00 časa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Izvor: SRNA/ Foto: GRADSKA UPRAVA/ ALEKSANDAR ČAVIĆ

Podijeli objavu