Čestitke zvaničnika Srpske: Srpski narod je uvijek na pravoj strani istorije

Ponosni i hrabri srpski narod bio je dio pobjedničke antifašističke borbe zajedno sa evropskim, ruskim i američkim saveznicima i predvodnik te borbe u bivšoj Јugoslaviji. Naša dužnost je da se sjećamo s posebnim pijetetom hrabrih Srba koji nisu žalili svoje živote u borbi protiv najvećeg zla – fašizma – poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom Dana pobjede nad fašizmom.

U čestititki građanima povodom 9. maja, Dodik je istakao da je ovaj praznik simbol hrabrosti i nepokorenosti srpskog narod koji je uvijek bio na pravoj strani istorije.

Dan pobjede nad fašizmom, je jedan je od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u istoriji čovječanstva, kada je slomljena ideologija koja je odnijela milione ljudskih života, istakla je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u čestitki.

Poručila je da je na oltar slobode, nezavisnosti i antifašizma, srpski narod položio ogromne žrtve i ovo je dan posebnog pijeteta, ali i dan ponosa što smo, kao jedna od pobjedničkih nacija, bili na pravoj strani, na strani istine i pravde.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić naglasio je da je antifašizam dio bića srpskog naroda, što pokazuje i velika žrtva koju je podnio da bi pružio slobodu kako svom, tako i drugim narodima.

– Ponosni na slavne pretke, obilježavamo Dan pobjede, u spomen na dan kad je, prije 78 godina, zahvaljujući i velikoj žrtvi našeg naroda, slomljena fašistička sila – navodi se u čestitki premijera Srpske Radovana Viškovića.

Podijeli objavu