Chrysler povlači 132.000 vozila zbog opasnosti od požara

Kompanija Chrysler, povlači oko 132.000 svojih sportskih terenskih vozila Jeep Cherokee zbog električnog problema koji predstavlja opasnost od požara, saopštili su savezni bezbjednosni regulatori.

Prema opozivu Nacionalne uprave za bezbjednost saobraćaja (NHTSA), neki modeli Jeep Cherokee napravljeni između 2014. i 2016. godine mogu imati električni kratki spoj u modulu električnih podiznih vrata koji bi mogao da dovede do zapaljenja vozila bez obzira da li motor radi ili ne.

Kompanija je saopštila da su električna dizna vrata motorizovani otvor koji se nalazi na većini SUV vozila koji se elektronski otvara i zatvara pritiskom na dugme. Modul prtljažnih vrata na opozvanim automobilima Jeep Cherokee ima slabu tačku koja bi mogla da dozvoli curenje vode unutra, navodi se u dokumentima o opozivu.

Vlasnici opozvanih modela trebalo bi da parkiraju svoje vozilo van i dalje od objekata, jer bi automobili mogli neočekivano da se zapale, potencijalno uzrokujući povrede ljudi izvan vozila, kao i materijalnu štetu, navodi se u opozivu, prenosi b92. Kompanija je rekla da radi na rješenju za problem sa električnim podiznim vratima, ali nije dala vremenski okvir kada će popravka biti dostupna.

 

Podijeli objavu