Crna statistika na putevima u Srpskoj: U saobraćajnim nesrećama u aprilu poginulo 18 osoba, počinje pojačana kontrola saobraćaja

U saobraćajnim nesrećama na putevima u Republici Srpskoj u aprilu ove godine poginulo je 18 osoba, dok je u prvih devet dana tekućeg mjeseca, živote izgubilo devetoro, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da odgovorno i uz poštovanje svih saobraćajnih propisa učestvuju u saobraćaju, kako bi svoju i bezbjednost drugih podigli na što viši nivo.

MUP je ujedno saopštio da će se pojačati kontrole u saobraćaju na putevima u nadležnosti policijskih uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad i to u periodu od 11. do 14. maja ove godine.

– Akcenat pojačane kontrole biće na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila, učešće vozača motocikla, lakog motocikla i mopeda kao i vozača bicikla u saobraćaju, nepropisno preticanje, oduzimanje prava prvenstva prolaza, nekorišćenje bezbjednosnog pojasa, korišćenje mobilnog telefona za vrijeme upravljanja vozilom, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova i drugi prekršaji kojima se ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju- saopšteno je iz MUP-a RS.

Kontrolu saobraćaja vršiće policijski službenici i uz korišćenje presretača, te službenih motocikala.

B.L./Insajder.ba

 

Podijeli objavu