Čubrilović jednoglasno reizabran za predsjednika DEMOS-a

Nedeljko Čubrilović danas je na Izbornoj skupštini DEMOS-a u Banjaluci jednoglasno reizabran za predsjednika te stranke, a izabran je i novi Glavni odbor.

Čubrilović je rekao da DEMOS ima namjeru da zajedno sa koalicionim partnerima i dalje radi na izgradnji Republike Srpske, očuvanju njenog statusa u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma i stvaranju vizije za mlade ljude, kao i veće perspektivnost na ovim prostorima.

– Uslov za to su ekonomski osnovi koje treba zajedno da realizujemo – izjavio je Čubrilovićnakon Izborne skupštine stranke u Banjaluci.

Istakao je da globalna politika ne ide na ruku srpskom narodu na ovim prostorima.

– Iako neki misle da su to događaji koji su daleko od našeg prostora, grdno se varaju, to sutra može da zakuca i na vrata Republike Srpske. Protiv toga treba da se borimo jedinstvom, stvaranjem bolje ekonomske osnove i uslova za bolji život na ovim prostorima. Na tome će DEMOS kao politička opcija u okviru procenta svog učešća i u vlasti Republike Srpske i BiH raditi i u budućem periodu – rekao je Čubrilović.

Naveo je da je Skupštini prisustvovalo više od 95 odsto delegata i ocijenio je kao vrlo uspješnu.

On je rekao da izborni rezultat DEMOS-a u prethodnom periodu govori da ima prostora za ovakvu politiku na političkom nebu Republike Srpske i BiH.

Izbornoj skupštini danas su, osim Čubrilovića i drugih članova rukovodstva DEMOS-a, prisustvovali i predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SP-a Petar Đokić, SPS-a Goran Selak i predsjednik Gradskog odbora NDP-a Banjaluka Branislav Škobo.

Na skupštini je usvojen program rada stranke za period 2023-2027. godina.

Podijeli objavu