Cvijanović: Blokada projekata dovodi u pitanje sam smisao postojanja BiH

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da blokada projekata gasnih interkonekcija, koju najavljuju dva člana Predsjedništva, nikome neće donijeti bilo kakvu korist, ali hoće štetu i to najveću upravo BiH.

Na pitanje Srne da prokomentariše najave Željka Komšića i Denisa Bećirovića da će u Predsjedništvu blokirati projekte gasne interkonekcije, Cvijanović je rekla da je žalosno to što su pokušaji blokade energetskih projekata i ekonomskog razvoja Republike Srpske postale tema koja ujedinjuje političke aktere iz Sarajeva, uključujući i njene kolege iz Predsjedništva.

– Ako je nekome stalo da građane Republike Srpske odvrati od BiH i uruši i samu pomisao o mogućnosti zajedničkog života, onda je ovo najbolji mogući način. Јasno je da se politički ne slažemo oko mnogih važnih pitanja, ali svjesno nanositi ekonomsku štetu Srpskoj i njenim građanima je odraz krajnje zlonamjernosti i neprijateljski čin koji ozbiljno dovodi u pitanje sam smisao postojanja BiH – ukazala je Cvijanović.

Ona je poručila da će Republika Srpska biti prinuđena da se zaštiti od nasrtaja iz Sarajeva, ne birajući pravna i politička sredstva, a oni koji danas blokiraju njen razvoj snosiće punu odgovornost za sve posljedice koji bi mogle da uslijede.

Podijeli objavu