Cvijanović: Naći adekvatne odgovore na različite poremećaje

Svijet se ubrzano mijenja, svjedoči se različitim “tektonskim” poremećajima u političkom, bezbjednosnom i ekonomskom smislu za koje je neophodno naći adekvatan odgovor, rekla je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Važno je da svako na svom planu pravi presjek mikroaktivnosti kada je riječ o izvršavanju određenih obaveza, odnosno ciljeva iz UN strategije održivog razvoja za period 2015-2030. godina – istakla je ona pred početak konferencije “Srednjoročna evaluacija implementacije Ciljeva održivog razvoja UN u državama članicama Јadransko-jonske inicijative”.

Svijet se mijenja, kaže Cvijanovićeva, prioriteti koji su definisani prije nekoliko godina i danas ostaju važni – kako da obezbijedimo dovoljno hrane, vode, novca za infrastrukturne projekte, kako da radimo na poboljšanju uslova za život građana širom svijeta.

Ona je konstatovala da je dobro da se i Vlada Republike Srpske bavi ovim pitanjima, zajedno sa ostalim institucijama u BiH, i da razmišljaju na koji način se uhvatiti u koštac sa određenim problemima.

Podijeli objavu