Cvijanović: Svoj očaj Crnadak dokazuje izmišljenim temama i lažima

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da nema potrebe da Igor Crnadak dokazuje svoj očaj izmišljenim temama, jer ga svi, kako je rekla, odavno veoma jasno vidimo.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Crnatka da je Predsjedništvo donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću BiH, Cvijanovićeva je odgovorila da Crnadak izmišlja, laže i zaobilazi istinu u širokom luku.

“Kako god to nazvali, Predsjedništvo nije donijelo nikakvu odluku o prelijetanju američkih bombardera preko BiH, niti je o tome bilo upoznato. I sljedeći put, prije nego što počne lagati iz očaja, neka barem nešto provjeri, makar ono osnovno”, naglasila je Cvijanovićeva.

Upitana da prokomentariše najavu Ambasade SAD u BiH da će dva američka aviona sutra imati nizak prelet iznad nekoliko gradova u BiH u znak, kako su naveli, partnerstva BiH i SAD, Cvijanovićeva je istakla da osuđuje taj čin i smatra ga nepotrebnim i provokativnim.

“I nikada na tako nešto ne bih dala saglasnost, ni kao srpski član Predsjedništva, niti u bilo kojem drugom svojstvu”, poručila je Cvijanovićeva u izjavi za Srnu.

Podijeli objavu