“Dani Srebrenice”: Smotra folklora okupila šest kulturno-umjetničkih društava

U Srebrenici je danas održana smotra folklora na kojoj je učestvovalo šest kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i Srbije.

Smotru je u okviru drugog dana manifestacije “Dani Srebrenice” organizovalo Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Sveti despot Stefan Lazarević”.

Osim njegovog ansambla, u programu su učestvovala i kulturno-umjetnička društva “Most” iz Bratunca, “Zavičaj” iz Modriče i “Sveti Đorđe” iz Šekovića, te “Mladost” iz Pecke i “Braća Nedić” iz Osečine u Srbiji.

Brojna publika u srebreničkom Kulturnom centru uživala je u raskoši narodnih nošnji i čaroliji igre u izuzetno sadržajnom programu koji su izveli učesnici smotre folklora “Drino vodo, žubora ti tvoga”.

Osim smotre folklora, danas je promovisan lovni turizam na strelištu Vitez, te održan međunarodni kung-fu seminar kao i šahovski turnir na kome je učestvovalo 15 takmičara iz Srebrenice, Bratunca i LJubovije.

Na sutrašnjem programu manifestacije je pohod na više od pet kilometara udaljeno brdo Kvarc iznad Srebrenice u organizaciji Planinarsko-ekološkog društva “Sušica”.

Tradicionalna, 17. kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice” otvorena je juče i trajaće do 6. juna.

Organizator ove manifestacije je opština Srebrenica uz sponzorstvo nekoliko privrednih subjekata.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu