Djevojčica iz škole sa Vračara i dalje životno ugrožena

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekla je da je djevojčica koja je ranjena u glavu u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i dalje u lošem stanju i da joj je život ugrožen.

Kada je riječ o pacijentima povrijeđenima u ovoj osnovnoj školi, Ašanin navodi da je jedna učenica sasvim dobro, prije neki dan joj je urađena intervencija ortopeda mikrohirurga na obe podlaktice.

– Nastavnica je potpuno stabilna i ona je imala intervenciju ortopeda mikrohirurga na šaci – naveo je Ašanin.

Kada je riječ o pacijentima koji su hospitalizovani nakon masakra u Mladenovcu, Ašanin je naveo da se šest pacijenata nalazi na jedinici intenzivnog liječenja.

– Dvoje pacijenata nam je u dosta teškom stanju i moramo biti jako oprezni sa jednim pacijentom koji je primarno bio primljen u Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović”. Operisan mu je abdomen, a onda je zbog problema sa disanjem i povredama grudi upućen kod nas. Sa njim moramo biti jako oprezni, jer ima tešku kontuziju pluća, pa se procenjuje da li će kod njega biti neka intervencija”, rekao je Ašanin za televiziju Prva.

Trinaestogodišnji učenik Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” ubio je 3. maja u školi osam đaka i radnika obezbjeđenja, te ranio šest učenika i nastavnicu.

Dvadesetjednogodišnjak iz Dubone kod Mladenovca je 4. maja ubio osam, a ranio 14 ljudi, mahom mladih, u svom selu i u Malom Orašju.

Podijeli objavu