Dodik jasan: Moramo da strahujemo za nadolazeće generacije; Olako prihvaćene neoliberalne vrijednosti (VIDEO)

Na konferenciji za novinare rukovodstva Republike Srpske, predsjednik Republike Srpske govorio je povodom incidenta koji je zadesio Srbiju prije dva dana, kada je učenik sedmog razreda ubio devetero ljudi, od čega osam učenika.

„Vaspitati dijete nije samo stvar škole, škola treba da ga obrazuje i dodatno vaspita. Mislim da u lancu roditelj – škola, država i sistem i odgovornih institucija treba tražiti jedinstvo“, rekao je Dodik te dodao da ako ijedan segment iz toga iskoči u današnje vrijeme informatičke najezde, društvo se apsolutno, kako kaže, neće moći odbraniti.

Predsjednik Republike Srpske jasan je i u stavu da su olako prihvaćene neoliberalne vrijednosti.

„Olako smo prihvatili neoliberalne vrijednosti kroz programe koji su nam devastirani. Svi mi iz ranije generacije smatramo da je školski sistem bio sređeniji i uređeniji ranije, nego što je danas. A danas nizom uslovljavanja od evropskih i drugih institucija doveli smo obrazovni sistem da neodražava potrebe našeg društva u cjelini“, istakao je Dodik.

Kada se priča o informatičkoj, kako Dodik kaže najezdi, ističe da je nevjerovatno da dijete od par mjeseci koristi telefon i igrice da bi bilo „mirno“.

Dodik je na kraju svog obraćanja dodao da moramo da strahujemo za nadolazeće generacije.

Podijeli objavu