Dodik: Sarajevu smeta svaki uspjeh Srpske, pa i teniski turnir

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da u Sarajevu patološki ne mogu da podnesu bilo kakav uspjeh Srpske, pa zato ne žele da vide da je teniski turnir Srpska open u Banjaluci organizovan na vrhunskom nivou.

Dodik je naveo da je danas u sarajevskom “Avazu” objavljena kolumna u kojoj se navodi da se u BiH održava teniski turnir svjetskih razmjera zahvaljujući Novaku Đokoviću i da je to jedino tačno.

– Nigdje se ne pominje da nivo BiH nije u ovaj događaj uložio ni feninga, a ne pominju, iako to čitav svijet zna, ni da se održava pod nazivom Srpska open – rekao je Dodik.

Naveo je da su i sami učesnici priznali da je Srpska open organizovan na vrhunskom nivou, ali da je očigledno da u Sarajevu to patološki ne mogu da podnesu.

Dodik je i razgovarao sa mnogim učesnicima turnira, pa je pojasnio da su svi zahvalni zbog uslova i ambijenta i za sve urađeno u kratkom roku, što prevazilazi kategorizaciju ovakvog takmičenja.

– Imali smo prva dva dana problema sa vremenom, ali će prema najavama meteorologa narednih dana biti ljepše. Danas poslije 15.00 časova očekujemo da i Đoković izađe na teren, što će biti centralni događaj turnira – kaže Dodik.

Dodik je naglasio da je teniski kompleks osposobljen i za daleko viši stepen, odnosno za turnire serije ATP-500, čak i ATP-1.000.

Izrazio je zadovoljstvo što se o urađenom poslu sa svih strana mogu čuti samo pohvale, te podsjetio kako je predstavnik tehničke komisije ATP-a prije mjesec i po posjetio gradilište, a to je učinio i nedavno kada je rekao da nije vjerovao da će sve biti završeno u roku i da je zadovoljan onim što vidi.

Podijeli objavu