Dodik: Šmitov izvještaj ne znači mi ništa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da mu izvještaj Kristijana Šmita koji je danas podnio Savjetu bezbjednosti UN ne znači ništa.

“Nemam pojma šta je rekao, jedino što sam čuo da stalno kleveće i laže protiv Republike Srpske”, rekao je Dodik i dodao kako onda Šmit kaže da je brzo formirana vlast na nivou BiH, pa je upitao kada govori istinu, a kada laže?

On je podsjetio da Šmita Savjet bezbjednosti UN nije izabrao, pa generalni sekretar uzme taj izvještaj, iako nema odluke da je on visoki predstavnik.

Dodik je upitao kako je moguće da generalni sekretar UN koji treba da se bori za dignitet institucije koju predstavlja dostavlja izvještaj čovjeka koji se lažno predstavlja.

“O kakvim međunarodnim pravima se priča. To je više manifestacija moći i arogancije, a ne pravde. Ako Savjet bezbjednosti prihvata pojedinca koji se lažno predstavlja, onda je svijet otišao dođavola”, rekao je Dodik za RTRS.

On je rekao da će dovesti 10.000 Srba da protestuju pred nekom ambasadom i OHR u Sarajevu jer za to ima dosta razloga.

“Garantujem da mogu da dovedem 10.000 ljudi u Sarajevu da se obračunamo sa strancima koji sve degradiraju”, rekao je Dodik.

On je ukazao da postoji arogancija prema Republici Srpskoj, kao i da on želi da se sarađuje na projektima, naglasivši da je Srpska stabilna i najmanje zadužena, ali da to smeta drugoj strani.

Podijeli objavu