Dom naroda PSBiH: Usvojeni prijedlozi dopuna Zakona o bezbjednosti saobraćaja

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH koji podrazumijeva da se novčanom kaznom od 400 do 1.000 KM kažnjavaju oni koji prefarbaju ćirilični ili latinični natpis na znaku.

Delegati su usvojili i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH koji predviđa pooštravanje novčanih kazni za nepropisno parkiranje na mjesto predviđeno za parkiranje lica sa invaliditetom.

Predlagač dopune Zakona, poslanik SDP-a Saša Magazinović zahvalio je svima koji su unaprijedili ovaj zakonski akt ističući da je uvažen amandman predsjedavajućeg Kluba Srba Sredoja Novića kojim se uvode samo oštrije novčane kazne, ali ne i kazneni bod za vozače.

Delegat Kluba hrvatskog naroda Zlatko Miletić istakao je da riječ o zakonskom rješenju koje će život građana u BiH učiniti boljim.

Dom naroda je izabrao i delegate u zajedničke Komisije za usaglašavanje teksta zakona, s obzirom na to da su oba zakona usvojena i u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u kojoj su delegati Sredoje Nović, Zdenko Ćosić i Safet Softić.

Podijeli objavu