Dvije starice u istom bolničkom krevetu, direktor pojasnio: “Bilo je kratko”

Na facebook stranici Hitna uživo 194 objavljena je fotografija dvije starije žene koje su zajedno smještene na ležaj za jednu osobu u sisačkoj Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić”.

Da je fotografija autentična za Jutarnji list potvrdio je direktor bolnice u Sisku dr Tomislav Dujmenović. Direktor je rekao kako je u to vrijeme bilo previše pacijenata i da su dvije žene samo kratko dijelile krevet.

“Nastavno na nedavna događanja, u OHBP u Općoj bolnici Sisak u petak, 14. travnja, u periodu od 13 do 15 h bilo je više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koji su se morali pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati”, kazao je Dujmenović za Jutarnji list.

Naveo je da su 14. aprila, u razmaku od oko jedan sat, kolima Hitne pomoći dovezene tri teško bolesne osobe. Navodi da je njihovo stanje zahtijevalo reanimaciju i da su stavljene na respirator u hitne boksove.

Ističe da su zbog nedostatka prostora u jednom trenutku dvije žene bile smještene na isti ležaj. Dodaje da su tako ležale vrlo kratko, dok im nije obezbijeđen adekvatan prostor.

“Zbog velikog broja kompleksnih pacijenata u periodu od 13 do 15 sati, osobno sam, s glavnom medicinskom sestrom, došao u pomoć osoblju OHBP-a. Uz sve navedeno, nazvao sam i ravnateljicu ZZHM-a da se bolesnici iz rubnih dijelova naše Županije odvezu u okolne bolnice i dao upute liječnicima internistima da nakon pregleda bolesnike pošalji u okolne bolnice koje imaju veći kapacitet. Kroz nekoliko sati je situacija dovedena pod kontrolu. Naš primarni cilj je zaštita zdravlja i života naših pacijenata i ovim putem iskazujem žaljenje ako je ovo bila neugodna situacija za pacijente, ali u tom trenutku je bila neizbježna kako bi se izbjegli puno ozbiljniji i neugodniji scenariji”, rekao je Dujmenović za Jutarnji.

Izvor: Jutarnji list/ Foto: Jutarnji list/Facebook

Podijeli objavu