Ekskluzivno: Poznat datum nastavka suđenja Branislavu Zeljkoviću i ostalima u predmetu “Korona ugovori”

Okružni sud u Banjaluci za 22. maj zakazao je nastavak suđenja Branislavu Zeljkoviću, bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo RS i ostalim optuženima za milionske malverzacije, saznaje Insajder.ba.

Osim Zeljkovića optuženi su još i direktori firmi “Procontrol” iz Banjaluke Slavko Bojić i “Promeding” iz Laktaša Dragan Dubravac, te vlasnik Turističke agencije “Travel 4 fun” Saša Marković, kao i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke firme “Sineks laboratorija”.

Suđenje im je počelo 6. februara ove godine, ali nakon nekoliko ročišta dolazi do pauze zbog Bojićeve bolesti koji je u međuvremenu i operisan.

Sudski postupak će 22. maja formalno početi iznova.

Za nastavak procesa potrebna je saglasnost republičkog javnog tužioca i advokata odbrane.

Prema informacijama Insajdera.ba stranke u postupku biće saglasne da se postupak nastavi saslušanjem svjedoka, zaposlenih u IZ JZ.

Ukoliko se dokaže krivica optuženih, republički javni tužilac je zatražila da se od optuženih oduzme imovinska korist od blizu milion maraka.

Tako će u slučaju dokazivanja krivice, od Zeljkovića biti oduzeto 335.000 maraka, Bojića 241.500 maraka, Crljića 28.000 maraka, a Saše Markovića 578.000 maraka.

B.L./Insajder.ba

Podijeli objavu