“Er Srbija” večeras evakuacionim letom vraća putnike sa Sicilije

Avio-kompanija “Er Srbija” saopštila je da će večeras organizovati evakuacioni let putnika sa Sicilije koji zbog aktivnosti vulkana Etna nisu mogli da se avionom vrate u Beograd.

Putnici su na Siciliji ostali poslije otkazivanja jučerašnjih letova između grada Katanije i Beograda, a očekuje se da će evakuacioni let kojim je planirano da se vrate putnici poletjeti iz Katanije večeras u 22.10 časova po lokalnom vremenu.

“Er Srbija“ je odlučila da organizuje specijalni let, imajući u vidu da je preusmjeravanje putnika na alternativne letove drugih kompanija izuzetno otežano zbog nedostatka kapaciteta do čega je došlo usljed velikih poremećaja u saobraćaju zbog aktivnosti vulkana Etna, navodi se u saopštenju.

Ova kompanija navodi da je o terminima evakuacionog leta obavijestila turističke agencije, a ujedno poziva i putnike u Kataniji da se upute ka tamošnjem aerodromu i jave partneru “Er Srbije” koji ovoj kompaniji na tom aerodromu pruža uslugu zemaljskog opsluživanja.

Kao što je juče već saopšteno, “Er Srbija” je zbog aktivnosti vulkana Etna na Siciliji, bila prinuđena da otkaže jučerašnje letove između Beograda i Katanije.

Zbog aktivnosti vulkana, sve vrijeme je i poslije otvaranja aerodroma na snazi bilo takozvano “narandžasto“ uputstvo nadležnih vazduhoplovnih vlasti kojim se zbog prisustva štetne vulkanske prašine ne preporučuje slijetanje i polijetanje sa aerodroma u Kataniji, a avio-kompanijama ostavlja mogućnost da lete na sopstvenu odgovornost.

Ukupno 17 letova različitih kompanija bilo je otkazano ili preusmjereno, dok su neke na svoju odgovornost obavile letove.

“Er Srbija” je u cilju zaštite bezbednosti svojih putnika i članova posade, imajući u vidu probleme koje vulkanska prašina može da napravi na avionskim motorima, otkazala letove.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu