Galić: Rezolucija NSRS o KiM je važna kao što su Kosovo i Metohija važni Srbima kao narodu

Dragan Galić, poslanik NPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske istakao je danas na sjednici da je s ponosom kao narodni poslanik dočekao ovakvu tačku dnevnog reda, ali je kako kaže razočaran činjenicom da je ovakva tema koristi za dnevno političke potrebe.

„Trenutak kada se narod našeg Kosova digao i pobunio nepravednom zauzimanju institucija vlasti jeste trenutak i momenat da se reaguje u ovom zakonodavnom tijelu Narodne skupštine Republike Srpske, a možda je trenutak bio i ranije. Sve čestitke onom ko osjeti da je to taj trenutak“, rekao je Galić u svom izlaganju, a kako ističe ovakvih momenata za opstanak Kosova bilo je mnogo.

Galić je naglasio da je ova rezolucija koja se našla u NSRS jako važna, jer je i Kosovo važno za Srbe.

On je takođe dodao da je EU izgubila svaku autonomiju u odnosu na SAD. Kao neke od primjera, Galić je naveo uništenje odnosa sa Rusijom, Kinom i sa svim nacijama juga, te sada svoju moć jedino može da pokaže na zapadnom Balkanu.

“Ne mogu da ne istaknem da Republika Srpska i Bosna i Hercegovina već 20 godina ispunjavaju uslove za ulazak u EU, dok Ukrajina, na koljenima, dobija status, šta su to, do dvostruki aršini. Toliko o ispunjavanju uslova i poštovanju sporazuma i pincipa međunarodnog prava”. kaže Galić.

Poslanik NPS-a istakao je da se nakon svega dolazi do lakog zaključka, a to je pravo sile, a ne sila prava.

“Ova rezolucija i naša dalja aktivnost po pitanju odnosa na Balkanu je bitna u odnosu konstantne političke borbe protiv etiketiranja Srba kao zločinaca, jer time traže krivca za svoja imperijalistička zlodjela”, zaključuje Galić.

Podijeli objavu