Galić: Ustavni sud treba da se vrati ustavnim normama, a ne emocijama stranih političkih faktora

Dragan Galić poslanik NPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske u današnjem izlaganju dotakao se teme sudija Ustavnog suda BiH, te i teme imovine Republike Srpske.

Galić je istakao da ni javnost, a ni građani Republike Srpske ne shvataju ozbiljnost situacije u kojoj se trenutno nalazi Republika Srpska.

„Narodna partija Srpske po ovim pitanjima je jasna, koncizna i nedvosmislena. Bitno je da se to kaže i čuje u svakom momentu“, istakao je Galić.

Osvrćući se na Ustavni sud BiH i poruke koje dolaze iz Federacije, Galić ističe da koncenzusa u BiH nije bilo ni tragične 1992. godine u februaru, kada je političko Sarajevo htjelo da pravi model države po svojoj mjeri, suprotno našim željama i interesima, a nema ga ni sada kada je u pitanju imovina Republike Srpske, kaže Galić.

„Ustavni sud treba da se vrati ustavnim normama, a ne emocijama stranih političkih faktora. Ne mogu strani državljani nama govoriti kada ćemo proslavljati dan naše državnosti, šta je naša imovina…“, naveo je između ostalo poslanik NPS-a u svom izlaganju.

Galić je naglasio da Republika Srpska postoji, te da ona kroz svoje institucije, Narodnu skupštinu, Vladu Republike Srpske, policiju, sudtsvo, može otvoreno da kaže istinu, a da zbog toga ne bude kažnjena, a to im, kako kaže, očigledno smeta.

 

Insajder.ba

Podijeli objavu