Gvinet Paltrou neće biti nadoknađeni sudski troškovi

Američkoj glumici Gvinet Paltrou neće biti nadoknađeni troškovi odbrane nakon što je dobila slučaj u kojem ju je 76-godišnji penzionisani optičar tužio zato što je naletjela na njega na otmenom skijalištu u Juti u 2016. godini.

U pravosnažnoj presudi sud u američkoj državi Juta potvrdio je jednoglasnu presudu porote kojom je Teri Sanderson, čovjek koji se sudario sa Paltrou, bio “100 posto kriv” i dodijelio glumici jedan dolar koji je tražila u protivtužbi.

O naknadama za advokate odlučivao je Okružni sud, prenosi Tanjug.

U presudi se navodi da Paltrou neće tražiti nadoknadu za troškove odbrane, a da se Sanderson neće žaliti na presudu, prenosi AP.

Nijedna strana nije javno otkrila koliko je koštala višegodišnja pravna borba, sa timovima advokata, stručnim svedocima iz gradova širom SAD i, u slučaju oskarovke, animiranim rekonstrukcijama njenih sjećanja na nesreću.

Osmočlana porota oslobodila je krajem marta holivudsku glumicu Gvinet Paltrou na građanskom suđenju zbog nesreće na skijanju.

Sanderson je tražio 300.000 dolara odštete, navodeći da je Paltrou udarila u njega i nanijela mu povrede koje su mu promijenile život.

Porotnici su stali na stranu Paltrou (50), koja je okrivila Sandersona za nesreću i podnijela protivtužbu za jedan dolar, uključujući pravne troškove.

 

Podijeli objavu