“Istočna alternativa”: Prodanović se oglušio o stav Vlade Republike Srpske

Udruženje građana “Istočna alternativa” Republike Srpske danas je najoštrije osudilo postupak načelnika opštine Bratunac Lazara Prodanovića koji je primio američkog ambasadora BiH Majkla Marfija u zgradi opštine i razgovarao s njim, navedeno je u saopštenju iz ovog udruženja.

U saopštenju se ocjenjuje da je to izdajničko ponašanje i nepoštovanje Odluke Vlade Republike Srpske o prekidu saradnje sa američkom i britanskom ambasadom u BiH.

“Istočna alternativa” smatra da Prodanović svojim podaničkim ponašanjem omalovažava one koji su ga birali na tu dužnost i oglušuje se o odluke i politiku rukovodstva Republike Srpske.

– Apsurdno je da Prodanović danas, bez prisustva novinara, organizuje prijem za američkog ambasadora, umjesto da je priredio prijem za bivše borce Vojske Republike Srpske koji su odbranili srpski narod, a čiji je danas dan, ali se Prodanović nije toga sjetio ili mu to nije ni važno – poručuju iz ovog udruženja.

Predsjednik “Istočne alternative” Vojin Pavlović rekao je Srni da je Prodanović za kratko vrijeme na čelu opštine nanio veliku štetu ovoj lokalnoj zajednici dodvoravajući se svojim nalogodvcima iz američke Ambasade u Sarajevu koji rade na uništavanju Republike Srpske i uklanjanju njenog predsjednika Milorada Dodika.

Podijeli objavu