Izuzetno dobri uslovi za boravak 253 migranta u centru „Lipa“

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić i direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa konstatovali su danas da su uslovi za boravak migranata u privremenom prihvatnom centru “Lipa” izuzetno dobri i da nema većih problema u svakodnevnom funkcionisanju i obezbjeđivanju smještaja, hrane i drugih potreba za oko 253 migranata.

Osim Nešića i Lakete, kamp “Lipa” danas su posjetili gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić i šef Misije Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ Laura Lungaroti, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Tokom boravka u kampu “Lipa” posjetioci su upoznati o načinu rada i uslovima boravka u ovom centru, koji je izgrađen po međunarodnim standardima prije dvije godine, kao i o izgradnji smještaja za privremeno zadržavanje migranata.

Konstatovano je da ovaj objekat, odnosno kontejneri, nisu stavljeni u funkciju i u njima niko ne boravi, te da će o njihovom načinu korištenja biti naknadno donesena odluka u skladu sa pozitivnim propisima i zakonima u BiH.

Delegacije Ministarstva bezbjednosti i Službe za poslove sa strancima razgovarale su u Bihaću i sa predstavnicima Vlade Unsko-sanskog kantona, koje je predvodio premijer Mustafa Ružnić, o koordinisanju aktivnosti između svih nivoa vlasti u upravljanju migracijama.

Tokom sastanka bilo je riječi i o potrebi pravovremene razmjene informacija s ciljem bolje i efikasnije saradnje u ovoj oblasti.

Izvor: SRNA/ Foto: Agencije

Podijeli objavu