Izvori iz istrage: Ubica iz škole ne pokazuje nikakvo kajanje

Dječak Kosta Kecmanović star 14 godina ubio je danas osmoro učenika i radnika obezbjeđenja u školi na Vračaru, a kako piše b92, ne pokazuje nikakvo kajanje.

Kako nezvanično saznaju, Kosta je u školu donio dva pištolja, a oružje je uzeo iz sefa u kući. Njegov otac je, prema našim saznanjima, negirao da mu je dao šifru sefa.

Stravičan masakr dogodio se jutros u 8.40 sati, kada je dječak počeo da puca po školi. Prema nezvaničnim saznanjima, Kosta je sa 14 metaka pogodio radnika obezbeđenja koji je odmah preminuo.

Kako je navedeno na vanrednoj konferenciji za medije, dječak je ušao u učionicu gdje se održavao čas istorije jer je ona najbliža ulazu. Inače, škola “Vladislav Ribnikar” u kojoj je izvršen masakr ima četiri ulaza.

U školi se u trenutku pucnjave nalazio i policajac, ali je on bio na drugom mestu u školi, u obilasku. Poslije stravičnog zločina, škola će pojačati prisustvo školskih policajaca.

Kako saznajemo, učeniku koji je izvršio masakr biće određeno liječenje. On se trenutno nalazi u policijskoj stanici gdje daje iskaz, a kako tvrdi izvor iz istrage, ubica ne pokazuje nikakvo kajanje.

Podsjetimo, Kosta je ubijao uglavnom djevojčice – likvidirao je njih 7, i jednog dečaka.

Učenik je imao spisak sa imenima djece koje je planirao da ubije, a prema saznanjima b92, bio je potpuno precizan.

Podijeli objavu