Jedna osoba povrijeđena nakon eksplozije u centru Milana

Eksplozija u centru sjevernoitalijanskog grada Milana zapalila je nekoliko vozila. Eksplozija je došla iz kombija koji je prevozio boce s kiseonikom, rekao je gradonačelnik.

Prema izvještajima objavljenim u četvrtak, nekoliko je vozila bilo u plamenu nakon što je eksplozija potresla centar drugog grada po veličini u Italiji.

Čini se da je incident rezultat nesreće i nema poznatih smrtnih slučajeva. Zvaničnici su rekli da je najmanje jedna osoba povrijeđena kao posljedica.

Gradonačelnik Đuzepe Sala rekao je novinarima da je kombi u kojem je nastala eksplozija prevozio boce s kiseonikom i da do eksplozije nije došlo zbog terorizma ili kriminala.

Svjedoci u gradskom naselju Porta Romana izvijestili su o glasnoj eksploziji oko 11:45 časova i vidjeli crni dim.

Italijanski list “Corriere Della Sera” citirao je svjedoka koji je rekao da je vozilo prevozilo boce s kiseonikom. Prolaznici su ispričali kako je došlo do požara nakon kojeg je uslijedila vrlo jaka eksplozija.

I gradonačelnik kao i zvaničnici vatrogasne službe potvrdili su da je vozilo prevozilo kiseonik. Tačan uzrok eksplozije još se istražuje.

Zasad je prijavljeno da je samo jedna osoba povrijeđena, a vozač kombija je zadobio nekoliko povreda, rekao je novinarima oficir vatrogasne službe Karlo Kardinali, prenosi “DW”.

Podijeli objavu