Kabinet predsjednika Srpske: Marfi i Ambasada SAD destabilizujući faktor u BiH

Ako je bilo ko i bilo šta destabilizujući faktor u BiH onda je to Majkl Marfi i Ambasada SAD u Sarajevu, čija su saopštenja toliko licemjerna da ih je suvišno komentarisati, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Na pitanje Srne da prokomentarišu nanovije saopštenje američke Ambasade u BiH u kojem navode da predsjednik Srpske, kako kažu, potkopava Dejtonski sporazum, iz Kabineta su odgovorili da bi ova tvrdnja, da nije žalosna, bila smiješna s obzirom na činjenicu da su Marfi i Ambasada SAD upravo ti koji urušavaju BiH i Dejtonski sporazum.

– Republika Srpska i njena vlast su ti koji se maksimalno zalažu za poštovanje Dejtonskog sporazuma, to jeste za slovo, a ne duh Dejtona. Stiče se utisak da zaposlenim u Ambasadi SAD saopštenja piše lično Bakir Izetbegović, jer samo od njega i njegovog oca Alije mogli smo čuti priče i šarene laže o navodnoj multietičnosti koje u praksi u FBiH nema – navode iz Kabineta predsjednika.

Iz Kabineta su poručili Marfiju da, osim sjedenja po sarajevskim ćevabdžinicama i sećijama, za promjenu za početak prvo pročita Dejtonski sporazum i nauči šta je njime sve predviđeno, pa neka navede ko i šta potkopava i urušava.

– Gdje je danas ta dejtonska BiH!? Šta piše u Dejtonu o Ustavnom sudu BiH, o imovini, o zastupljenosti konstitutivnih naroda? Gospoda u Ambasadi SAD uporno, po ustaljenoj matrici, ponavlja Dodik podriva, Dodik potkopava, Dodik sprečava Srbe…Јavnost veoma dobro zna da Milorad Dodik samo zastupa Republiku Srpsku i svoj narod koji ga je birao na izborima i nikada neće dozvoliti da Marfi i njemu slični unište i razvlaste Republiku Srpsku – poručili su iz Kabineta predsjednika Republike, dodavši da je muslimanskom političkom Sarajevu i Ambasadi SAD Milorad Dodik zato i smetnja.

Iz Kabineta su naglasili da srpski narod zaslužuje bolju budućnost i bolju poziciju u BiH, ali ne sa ovakvom Ambasadom SAD.

– Bolja budućnost za srpski narod i Republiku Srpsku, kao i dejtonsku BiH doći će onda kada domaći političari budu radili svoj posao i donosili odluke, a ne strani moćnici koji ovdje glume veličine i odlučuju o sudbini ovog naroda – istakli su iz Kabineta predsjednika.

Oni su ukazali da bolja budućnost nije unitarna i centralizovana BiH, koju promoviše Marfi, već dejtonska BiH koju čine dva entiteta i tri ravnooravna kobstitutivna naroda.

Podijeli objavu