Kancelarija za KiM: Hapšenje još jednog Srbina brutalna demontracija sile

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je hapšenje još jednog Srbina na prostoru Kosova i Metohije, ovoga puta u Gračanici, brutalna demonstracija sile i nepravde od strane antisrpskog režima Aljbina Kurtija u Prištini koji svoj teror i tenzije sa sjevera sada želi da proširi i južno od Ibra.

– Dragiša Milenković (51) iz Kišnice, nadomak Gračanice, uhapšen je u sklopu Kurtijevog plana odmazde nad Srbima, kojima iz dana u dan zagorčava život ne bi li ih natjerao da napuste svoja vjekovna ognjišta – saopštila je Kancelarija.

Kosovska policija uhapsila je Dragišu Milenkovića iz okoline Gračanice pod optužbom za ratne zločine, potvrdila je za RTS porodica uhapšenog. Kažu da su policajci bili nasilni prilikom hapšenja.

Pripadnici specijalnih jedinica upali su oko podneva u njegovo dvorište. Cijeli kraj su držali u blokadi i nisu dali nikome da priđe, a onda su izveli Milenkovića, javlja dopisnik RTS-a.

Porodici je obrazloženo da se Milenković hapsi zbog ratnog zločina nad Albancima koje je navodno maltretirao dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu. Kako su komšije potvrdile, policajci su pitali Milenkovića koji mu sin služi Vojsku Srbije.

Uhapšeni Milenković je otac troje djece.

Podijeli objavu