Kojić: Mladim generacijama da prenosimo istinu i da se suprostavimo svakoj laži koja dolazi iz Sarajeva

Moramo našim mladim generacijama da prenosimo istinu i da se suprostavimo svakoj laži koja dolazi iz Sarajeva i svakom ataku kao što je ovaj na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, i svakom napadu koji je zasnovan na lažima, rekao je za RTRS Milorad Kojić poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, reagujući na oštre kritike bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića ali i mnogih drugi u Sarajevu, tvrdeći da Dodik dezinformiše javnost i da je Sarajevo bilo pod opsadom.

– Nažalost sarajevska politička elita, ali i društvo, nažalost pod uticajam indoktrinacije njihove politike i stvaranja lažnog narativa i istorijskih činjenica koje su zasnovane na lažima, koje i ne mogu biti istorijske reaguju na svaku istinu koja dođe iz Republike Srpske, ali i koja dođe iz određenih stranih krugova – kaže Kojić.

Podsjetio je da Federacija BiH nikada nije htjela da sprovede odluku Doma za ljudska prava da se bavi pitanjem stradanja Srba u Sarajevu, što potvrđuje činjenicu da oni žele da se bave lažima, a ne istinom.

– Nezavisna međunarodna komisija koja se bavila stradanjem Srba u Sarajevu dokazala je da je u ovom gradu bila blokada, a ne opsada ili bilo šta drugo što Bošnjaci svojim narativom pokušavaju da nametnu kao istorijsku činjenicu – rekao je Kojić.

U tom smisli, dodaje Kojić, izjava Dodika je istinita, tačna i zasnovana na činjenicama i kao takva ne može biti predmet bilo kakve osude osim pokušaja ataka na Dodika i na sve iz Srpske da prihvatimo lažnu tezu.

Podijeli objavu