Kojić: OHR-u neće uspjeti medijsko spinovanje

OHR-u neće uspjeti da kroz medijsko spinovanje ubijedi narod Republike Srpske da joj oduzme imovinu, uzalud koriste finansijske i druge resurse za plasiranje laži, poručio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić.

Kojić je napomenuo da je pitanje imovine riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH i niko iz Republike Srpske neće dozvoliti da Srpska bude obezglavljena.

On je rekao Srni da ono što radi OHR sinhronizovano čini u dosluhu sa bošnjačkim strankama za dizanje tenzija u BiH kako bi što duže ostali na ovim prostorima.

Kojić je napomenuo da je OHR nedavno saopštio da su formirali neku radu grupu koja će iznaći rješenje o pitanju imovine, ocijenivši da je u pitanju grupa podanika koja treba da provode bošnjačke interese.

– Јasno je da i o pitanju imovine postoji sinhronizacija međunarodne zajednice sa bošnjačkim političkim predstavnicima, ali takva vrsta odnosa i ataka na Republiku Srpsku ne može i neće proći jer niko iz Srpske neće dozvoliti da bude obezglavljena i da ostane bez svoje suštine, a to je imovina – poručio je Kojić.

On je podsjetio da je u Ustavu jasno definisano da je imovina vlasništvo entiteta i da nikakav zakon na nivou BiH ne može da se donosi kako bi se regulisalo pitanje koje je riješeno, te da očigledno pokušavaju i kroz medijsko spinovanje da ubijede javnost da je ispravno ono što rade.

– Ono što rade je notorna laž i nije tačno, a ubijeđen sam da kroz taj pokušaj ne mogu nikoga da ubijede jer Republika Srpska je njenom narodu prioritet. Ni na koji način narod u Republici Srpskoj ne može da nasjedne na njihove lažne pokušaje de se nametnu određene odluke koje bi značile nestanak Srpske i pravljenje prazne ljušture – kaže Kojić.

On je napomenuo da oni uzalud koriste i finansijske i neke druge resurse za plasiranje laži i da je o imovini nema rasprave niti dogovora.

– Ono što mi u Republici Srpskoj radimo i što radi njen predsjednik Milorad Dodik jeste da poštujemo ustavne nadležnosti BiH i ustavne nadležnosti entiteta. Poštujući te ustavne nadležnosti imovina je vlasništvo Republike Srpske kao što je i imovina u Federaciji BiH vlasništvo Federacije i to je vrlo jasno – pojasnio je Kojić.

Prema njegovim riječima, bošnjački lideri potpišu neku zajedničku izjavu i sve tačke u toj izjavi se odnose na aktivnosti OHR-a koje su provodili i provode.

Kojić je naveo da s jedne strane cilj poteza OHR-a dizanje tenzija u BiH jer antidejtonsko i protivustavno djelovanje vide kao najbolji mehanizam za svoj opstanak na prostoru BiH.

– Potpuno je jasno da ćemo štititi ustavni poredak i da nećemo dozvoliti da Republika Srpska bude obezglavljena i razvlašćena – zaključio je Kojić.

OHR je raspisao tender za medijsku kampanju u okviru koje bi reklamirali važnosti rješavanja pitanja državne imovine. Takođe je OHR je krajem prošlog mjeseca počeo raditi na pitanju državne imovine i formirao radnu grupu stručnjaka, ali do danas nije objavio ko su članovi te radne grupe.

Podijeli objavu