Konašenkov: Propao pokušaj ukrajinske ofanzive

Oružane snage Ukrajine nisu ostvarile uspjeh u ofanzivi većih razmjera na pet dijelova fronta u južnom Donjecku, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Podsjetio je da su ukrajinske snage juče ujutru započele ofanzivu na pet dijelova fronta i da su u akcijama, između ostalih, učestvovale 23. i 31. mehanizovana brigada, koje su dio strateški rezervi ukrajinske vojske.

– Cilj neprijatelja bio je da probije našu odbranu tamo gdje smatra da je naša prva linija najslabija. Neprijatelj nije uspio da izvrši zadatke – rekao je Konašenkov.

Konašenkov je istakao da je u akciji ukrajinskih snaga učestvovalo šest mehanizovanih i dva tenkovska bataljona, javio je TASS.

– Kao rezultat vješte i sofisticirane akcije Istočne borbene grupe, ukrajinska vojska izgubila je više od 250 vojnika, 16 tenkova, tri pješadijska borbena vozila i 21 oklopno vozilo – naglasio je Konašenkov.

Dodao je da je na jednom od komandnih položaja u području ofanzive bio šef Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.

Podijeli objavu