Kurtijevi specijalci nasrtali na goloruk narod, povrijeđeno više Srba

Više lica povrijeđeno je u sukobu između pripadnika policije samoproglašenog Kosova, koja je bacila desetak suzavaca na goloruke mještane opštine Zvečan koji su tijelima nastojali da spriječe ulazak policije u zgradu opštine, javio je dopisnik Srne pozivajući se na srpske izvore.

Policija samoproglašenog Kosova saopštila je da je ušla u zgradu opštine Zvečan i da je sa njenom patrolom u zgradu ušao novi nelegalno izabrani gradonačelnik Zvečana Ilir Peci.

Iz policije su naveli da je došlo do sukoba sa građanima i da je jedno službeno auto zapaljeno, a više “demonstranata” i policijaca je zadobilo uglavnom lakše povrede.

Iz policije ističu da je njihov zadatak da omoguće novim gradonačelnicima da uđu na radna mjesta i da u skladu sa ovlašćenjima postupaju radi uspostavljanja javnog reda i mira.

Situaciju sa udaljenosti prate pripadnici Kfora i Euleks policije.

Od podne je prekinuta nastava u svim školama na sjeveru Kosmeta, a obustavljena je nastava i na fakultetima prištinskog univerziteta sa izmještenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Na sjeveru Kosova većina naselja je bez struje i mobilne telefonije.

U sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije – Zubinom potoku, Leposaviću, Zvečanu i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas su se oglasile sirene za uzbunu pošto su nelegalno izabrani gradonačelnici iz reda albanske zajednice u pratnji policije Aljbina Kurtija najavili ulazak u objekte u kojima su smještene opštinske administracije.

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić izdao je danas naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Podijeli objavu