Maturant iz Umaga na ekskurziji u Pragu pao sa petog sprata

Sedamnaestogodišnjak iz Umaga, učenik završnog razreda porečke Srednje škole “Mate Balota”, poginuo je na ekskurziji u Pragu kada je pao sa petog sprata zgrade, gdje je bio u izlasku sa drugovima i četiri profesora.

Direktor te srednje škole Krešimir Bronić rekao je da je učenik prešao preko ograde terase kluba i pao sa visine petog sprata.

On je dodao da vjeruje da je bio nesrećan slučaj.

“Čekamo zapisnik uviđaja koji je obavila češka policija. To se dogodilo u Pragu pola sata poslije ponoći u klubu gdje su bili svi učenici, profesori i vodiči agencije koji su bili u pratnji”, rekao je Bronić hrvatskim medijima.

Ostali učenici koji su bili na putovanju vratili su se kućama protekle noći.

Bronić je rekao da će nastava sutra biti održana, ali da dolazi Tim za krizne intervencije koji će pružiti psihološku pomoć svim učenicima koji su bili na putovanju.

Direktor turističke agencije koja je organizovala ekskurziju Floris Milohanović rekao je da ovo prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo.

On je naveo da su roditeljima ponudili svu moguću pomoć za put u Prag, svoje vodiče, partnere.

“Ne znamo što se dogodilo te večeri, ali policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su djeca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja sa lica mjesta nemamo i to će vjerovatno ići posredstvom ambasade. Koliko znam obdukcija tijela će biti sutra, pa će ono biti vraćeno u Hrvatsku”, ispričao je vlasnik pulske agencije.

On je dodao da je bio nesrećan slučaj koji se dogodio u noći između petka i subote.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu