Mesijev otac demantovao glasine o odlasku sina u Saudijsku Arabiju

Horhe Mesi, otac fudbalera Pari Sen Žermena Lea, oglasio se na društvenim mrežama i energično demantovao navode da je njegov sin dogovorio prelazak u Al Hilal iz Saudijske Arabije.

“Ne postoji apsolutno nijedan dogovor Lea sa bilo kojim klubom za sledeću godinu. Odluka o tom gdje će Leo igrati neće biti donijeta prije nego što završi ligu sa PSŽ-om. Kad se sezona završi, biće vrijeme da se analizira i razmotre sve opcije, a zatim će Leo donijeti odluku. Uvijek postoje glasine i mnogi koriste ime Lea Mesija da bi stekli popularnost, ali istina je samo jedna i možemo da Vas uvjerimo da ni sa kim nema nikakvog dogovora. Ni usmeno, ni pismeno ništa nije dogovoreno i neće ni biti do kraja sezone”, napisao je Horhe Mesi, prenosi Tanjug.

On je naveo da postoje mediji koji svjesno i namjerno obmanjuju javnost, ne dajući bilo kakve dokaze za svoje tvrdnje, a žele da, kako je dodao, svaku zlonamjernu glasinu pretvore u vijest, “kao i oni mediji koju izmišljaju stvari zbog svojih interesa i oni bi morali da objasne svima zašto to rade”.

Foto: Tanjug/AP

Podijeli objavu