Ministar iz Prištine u zgradi opštine u Leposaviću, građani zahtijevaju da napusti zgradu

U zgradi opštine u Leposaviću od jutros boravi ministar lokalne samouprave u Prištini Aljbert Krasnići, koji je u objekat ušao sa novom smjenom policije.
Izvori sa lica mjesta prenijeli su RTS-u da su zbog dolaska Krasnićija okupljeni Srbi mirno prošli pored prepreka KFOR-a i došli do ulaza u zgradu opštine. Zahtevaju da Krasnići napusti zgradu.

Krasnići namjerava da održi sastanak sa predsjednikom opštine Ljuljzimom Hetemijem koji je od početka krize sve vrijeme u zgradi opštine.

Okupljeni sa predsejdnikom Privremenog opštinskog organa Zoranom Todićem, prenijeli su predstavnicima KFOR-a, koji štite ulaz u zgradu, da se demokratskim i mirnim protestom protive dolasku Krasnićija i sastanku sa nepriznatim opštinskim rukovodstvom opštine Leposavić.

Petković: Obavijestio sam Lajčaka o nasilnim potezima Kurtija

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je ulazak ministra privremenih prištinskih institucija u zgradu opštine Leposavić nova provokacija, kao i da je obavijestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka da Kurti hoće nasilno da uvede odbornike u tu opštinu.

On je na svom Tviteru napisao da se radi o pokušaju nasilnog preuzimanja opštine Leposavić od strane Kurtija, kao i da je jasno da hoće novu krizu.

– O ovim nasilnim potezima Kurtija odmah sam obavijestio Lajčaka. Umesto da iz zgrade povuče lažnog gradonačelnika, Kurti bi da uvodi i lažne odbornike. Јasno je da hoće novu krizu! Neće mu proći! – napisao je Petković.

Podijeli objavu