Nešić: Sprovesti istragu i kazniti napadače na članove bijeljinskog “Radnika”

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić zatražio je od nadležnih policijskih i pravosudnih institucija da sprovedu istragu i adekvatno kazne počinioce napada u Mostaru na članove Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” iz Bijeljine, posebno jer postoji sumnja da je napad bio na nacionalnoj osnovi.

Nešić je osudio ovaj fizički napad i zatražio istragu posebno jer postoji sumnja da je napad bio na nacionalnoj osnovi, odnosno zbog toga što su članovi “Radnika” imali majice sa natpisom na ćirilici, te zbog činjenice da su se u kratkom vremenu desili i napadi na povratnike i crkvu u Mostaru, što je uz ovaj nemili događaj izazvalo uznemirenost Srba koji žive u ovom gradu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti.

On je pohvalio brzo reagovanje policije na terenu, ali i gledalaca koji su pokušali da zaštite članove ekipe iz Bijeljine, zbog čega su huligani kasnije napali i njih.

U saopštenju se podsjeća da je na utakmici bačen suzavac i napadanuta ekipa iz Bijeljine te da su dvojica predstavnika biejljinskog kluba pretučena i prevezena u zdravstvenu ustanovu gdje im je ukazana pomoć.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona LJudevit Marić rekao je ranije Srni da je dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” i upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru.

Marić je naveo da se napad dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra “Mithad Hujdur Hujka” gdje se odigravala utakmica između bijeljinskog i kluba “Mostar Stari Grad”.

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba.

Bijeljinski sportisti iz Mostara su ispraćeni uz policijsku pratnju.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu