Nevolje u raju: Princ Hari iznio novu optužbu na račun Vilijama

Dok čekamo krunisanje kralja Čarlsa, britanska kraljevska porodica ne miruje sa svojim otrovnim strijelama koje šalju jedni drugima, prije svega odmetnuti princ Hari.

Prijatelj princa Vilijama navodno je izjavio za “The Daily Beast” da nema ništa od prijestolonasljednikovog pomirenja s mlađim bratom princem Harijem. Prije nekoliko dana, mediji su pisali da je princ Vilijam navodno “dobio ogromnu sumu novca” 2020. godine, u nagodbi s kompanijom “News Group Newspapers” (NGN), na čijem je čelu Rubert Murdok, zbog hakovanja telefona kako bi se prikupile informacije za tabloide.

Taman kad pomislite da ne može biti gore, bude”, kaže neimenovani izvor blizak princu Vilijamu za The Daily Beast.  Ovo je Harijevo spaljivanje zemlje. Otkrivanjem tajni on sve spaljuje do temelja. Vrlo jasno da je do znanja Vilijamu da je njegova veza s njim završena”, tvrdi ovaj navodni prijatelj princa od Velsa.

Kako je on istakao, iako su braća nekada bila najbolji prijatelji, sada je među njima svršeno, a Vilijam je izgubio sve povjerenje u mlađeg brata.

“Vilijam više nikad neće vjerovati Hariju. Kako je samo mogao? Istina je da Vilijam sada apsolutno mrzi Harija i da mu nikad neće oprostiti štetu koju je nanio porodici”, kaže izvor.

“Braća su kao mlađa bila veoma bliska, toliko da je nama koji smo ih tada poznavali nevjerovatno da su došli do toga da Hari otkriva povjerljiva pravna rješenja svog brata.”

U pitanju je inače skandal u kom je otkriveno da je pomenuta firma hakovala telefone poznatih ličnosti i članova britanske kraljevske porodice. U sudskim dokumentima čiji su se detalji pojavili u medijima ove nedjelje, princ Hari navodno tvrdi:

“Čini se da je moj brat znao mnogo više nego ja o hakovanju telefona, iako mi to nije rekao.”

On dalje navodi da je NGN “ipak izmirio njegovo potraživanje novca za ogromnu sumu” i primjećuje da javnost nije bila upoznata s detaljima, “uz naizgled povoljan dogovor zauzvrat da sve prođe tiho”, dodaje.

Pomenuta kompanija pokušava da argumentuje da je kasno da Hari pokrene tužbu protiv njih, a princ ne nudi objašnjenje zašto ranije nije podnio tužbu. Izvori bliski Vilijamu vjeruju da je Hari sve ovo iznio u javnost “iz inata”, a navodno se i stariji princ osjeća tako.

Izvor: Glossy.rs
Podijeli objavu