Objavljene preporuke za organizaciju nastave u OŠ “Vladislav Ribnikar”

Ministarstvo prosvjete Srbije u dogovoru sa Savjetom roditelja Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, u kojoj se 3. maja dogodila tragedija, dalo je preporuke za organizaciju aktivnosti do kraja školske godine.

U dogovoru sa roditeljima usvojene su četiri preporuke, a prva je da je svakom djetetu, koje se ne osjeća spremno da pohađa nastavu, omogućena stručna podrška, saopštilo je Ministartsvo prosvjete.

Preporučeno je i da se nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju isključivo za djecu čiji su roditelji izrazili želju za tim.

Svaki roditelj ima mogućnost da u bilo kom trenutku promijeni odluku u skladu sa trenutnim osjećanjima svog djeteta.

Ministarstvo je istaklo i da priprema prijedlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike osmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, koji će prvo predstaviti roditeljima.

U školi je danas počela nastava sa skraćenim časovima bez ocjenjivanja, prozivanja i uz prisustvo šest policajaca u svakoj smjeni.

Djeca koja ne žele ili ne mogu da dolaze na nastavu moći će da ostanu kod kuće, uz dopis roditelja i neće imati neopravdane izostanke.

Više od 200 roditelja đaka iz ove škole podržalo je inicijativu da se obustavi nastava u postojećoj zgradi i da se školska godina okonča sa 3. majem, kada je učenik sedmog razreda te škole iz vatrenog oružja ubio osam đaka i radnika obezbjeđenja, a jedna ranjena djevojčica podlegla je povredama 12 dana kasnije.

Izvor: SRNA/ Foto: Nikola Anđić/Telegraf.rs

Podijeli objavu