Od danas u svim školama u Srbiji prisutni policajci

U svim školama u Srbiji od danas će biti prisutni policijski službenici koji će djelovati preventivno, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

“Već od 8.00 časova, pre početka nastave, u svih 1.800 škola u Srbiji biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje”, rekao je Stevandić za RTS.

Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbijediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbjednosti učenika i zaposlenih.

“Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci…”, rekao je Stevandić.

On je naglasio da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mjestima gdje se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, željezničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

U Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u srijedu, 3. maja trinaestogodišnji učenik je ubio osmoro đaka i radnika obezbjeđenja, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

Izvor: SRNA/ Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Podijeli objavu