Odgođena trka F1 za “Veliku nagradu Italije”

Trka “Formule jedan” za “Veliku nagradu Italije” neće biti održana ovog vikenda usljed ekstremnih vremenskih uslova u Emilija-Romanji na sjeveru Italije, saopštili su organizatori.

U saopštenju se navodi da je odluka donesena jer nije moguće bezbjedno održati događaj za navijače, timove i zaposlene, te da je to ispravna i odgovorna odluka, s obzirom na situaciju sa kojima se suočavaju gradovi i sela u regiji, javio je Rojters.

Italijanski ministar saobraćaja Mateo Salvini pozvao je ranije danas na odgađanje trke u gradu Imoli, zbog oluja koje su pogodile sjeverni dio Italije.

On je naveo da je “imperativ da se svi napori koncentrišu na suočavanje sa vanrednom situacijom”, uključujući izbjegavanje preoprerećenosti saobraćaja u području koje je ugroženo nevremenom u posljednjih nekoliko dana, javlja Rojters.

AFP je ranije objavio da je najmanje dvoje ljudi poginulo u poplavama koje su prouzrokovale obilne padavine u oblasti Emilija-Romanja na sjeveru Italije, a najmanje jedna osoba se vodi kao nestala.

Lokalne vlasti upozorile su mještane da nije prošla opasnost u području zahvaćenom poplavama.

Mediji su izvijestili da je tijelo treće osobe pronađeno na plaži u naselju Čezenatiko, ali vlasti nisu to potvrdile.

Agencija za civilnu zaštitu saopštila je da se u regiji noćas izlilo 14 rijeka i da su poplavljena 23 naselja.

Podijeli objavu