Održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, prisustvovali državni i vojni vrh Srbije

Održana je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koja je zakazana nakon jučerašnjeg nasilnog upada kosovske policije i novoimenovanih predsjednika opština u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost pored Vučića prisustvovali su premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministar policije Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, kao i šefovi službi bezbednosti VOA i VBA.

Sjednici su prisustvovali i republički javni tužilac Zagorka Dolovac, predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, šef diplomatije Ivica Dačić, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Kako je ranije saopštila Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije, poslije sjednice Savjeta medijima će biti proslijeđeno saopštenje.

Vučić, koji je i komandant vojske, izdao je juče naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen, dok je Vučević rekao da se Vojska Srbije razmješta na pozicijama ka administrativnoj liniji.

– Srbija neće dozvoliti novu “Oluju”, 17. mart i naći će adekvatan odgovor, prije svega politički, a ne isključujem ni neki drugi odgovor koji će biti adekvatan opasnosti – poručio je Vučević.

U sukobima kosovske policije i građana na sjeveru Kosova i Metohije povrijeđeno je nekoliko desetina ljudi.

Policija je vozilima blokirala prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić u koje su ušli novoimenovani predsjednici, koji su tamo nekoliko sati boravili. Kosovska policija se i ovog jutra nalazi u zgradama opština.

Vučić je na skupu “Srbija nade” rekao da slijedi težak period oko Kosova i Metohije, vjerovatno najteži.

– Boriću se za svaki sekund mira, da duže traje, ali prvi napad na Srbe na sjeveru Kosova i Metohije, Srbija neće sjediti skrštenih ruku. Hoćete li da preterujete Srbe, nećete ih protjerati – poručio je Vučić.

Podijeli objavu