Oglasila se beogradska škola u kojoj je tinejdžerka posjekla druga i nastavnicu

Bivša učenica nožem je povrijedila učenika (15) i nastavnicu danas u privatnoj školi “Ruđer Bošković” u Beogradu, prenose mediji.

Nakon nemilog događaja maloljetna djevojčica privedena je, a o tome se oglasila i škola na svom internet portalu.

Njihovo saopštenje vam prenosimo u cjelini.

“Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije ‘Ruđer Bošković’ došla je u posetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbeđenja i prijavila da je došla u posetu drugarici, provela je neko vreme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta. Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predelu ramena nanevši mu lakšu telesnu povredu. U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaštitili prisutnu decu. Tokom oduzimanja noža bivšoj učenici jedna nastavnica je zadobila dve posekotine. Odmah je dotrčao i radnik obezbeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog momenta pozvane su policija i hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na lice mesta. Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povređenima je ukazana lekarska pomoć. Nakon što su lekari konstatovali lakšu telesnu povredu kod učenika i posekotine kod nastavnice oni su pušteni da se odu svojim kućama.

Uprava škole je u najkraćem mogućem roku, odmah po prikupljanju relevatnih informacija, o nemilom događaju obavestila roditelje učenika. Istovremeno, stručne službe i uprava škole obavestili su učenike da je došlo do incidenta i uputili ih u bezbednosnu proceduru o napuštanju školskog kampusa i organizovanog prevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja.

Uprava Gimnazije “Ruđer Bošković” iskreno žali zbog današnjeg nemilog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene. Naročito jer se ovo dogodilo u trenutku kada se celokupna javnost još oporavlja od velike tragedije koja je juče zadesila beogradsku školu ‘Vladislav Ribnikar’. U cilju zaštite svojih učenika i roditelja, škola zadržava pravo da u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ne otkriva lične podatke niti inicijale učesnika ovog događaja”, stoji u saopštenju.

Izvor: Nezavisne.com/ Foto: AA

Podijeli objavu