Otac dječaka koji je pucao na đake ima prijavljena 2 pištolja

Roditelji učenika koji idu u školu “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u kojoj je jutros učenik upucao više učenika, a prema prvim informacijama ubijeno je nekoliko osoba, među kojima je čuvar škole i djeca, bijesni su i pitaju se odakle dječaku pištolj i kako je znao da puca.

Čuli smo da je dečko ušao u školu, sa vrata je zatekao čuvara i pucao mu direktno u glavu. Kako je on znao kako se puca – pitaju se očajni roditelji koji se nalaze ispred škole.

Kako dalje pričaju, onda je učenik pucao u đake koji su sjedili pored čuvara, za katedrom namijenjenom za dežurne učenike.

– Onda je krenuo dalje, istoričarku je upucao u kabinetu – pričaju roditelji, prenosi Blic.

Kako kažu, ne mogu da vjeruju šta ih je zateklo, a čuvar škole koji je stradao je bio divan čovjek.

– Čuvar je bio divan čovjek, ne mogu da verujem da ga više nisam, uvijek je bio drag i ljubazan prema svima – kroz plač priča jedan roditelj.

Učenik (14) je donio očev pištolj u školu i započeo krvavi pir. On je odveden na ispitivanje u policijsku stanicu.

– Treba da se stavi detektor za metal, treba da idu policajci kroz školu. Odakle njemu pištolj i kako zna da puca – pitaju se bijesni i potreseni roditelji.

Scene ispred škole su potresne, djeca sve vrijeme plaču, kao i roditelji koji u panici traže svoju djecu.

Prema novim informacijama, otac dječaka koji je jutros pucao u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ima prijavljena dva pištolja. Jedan od pištolja je 9 kalibra. Za sada nije poznato da li je učenik pucao iz oba ili je promijenio pet šaržera.

Foto: Tanjug/Izvor: Blic

Podijeli objavu