Petković: Kurti nema pojma o sporazumima, Statut ZSO piše upravljački tim

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti nema pojma o dijalogu i postignutim sporazumima, te podsjetio da Upravljački tim piše Statut Zajednice srpskih opština.
– Aljbin Kurti iz dana u dan nam pokazuje svoje autokratsko lice, a sada je pred svima javno priznao da pojma nema o dijalogu i postignutim sporazumima. Umjesto da sakrije svoju sramotu, on se još javno time hvali da nije dorastao dijalogu i pregovorima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem – naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, Kurti za 10 godina nije naučio da Statut ZSO piše Upravljački tim, a to je trebalo da nauči još iz perioda kada je slao Briselski sporazum na takozvani Ustavni sud, te dodao da Kurti neće ništa naučiti ni za još 10 godina.

– Neka se Kurti ipak zadrži na pisanju objava na društvenim mrežama. To su njegovi dometi, a ozbiljan posao je na ekspertima iz Upravljačkog tima, koji treba da rezultate svog rada u skladu sa sporazumima predstave dijalogu na visokom nivou – dodao je Petković u svom saopštenju.

Izvor: RTRS

Podijeli objavu