Petković: Pritvor Srbima nastavak ogoljenog nasilja na Kosmetu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković izjavio je da je izricanje jednomjesečnog pritvora Srbima Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je Kfor nasumično i neosnovano zadržao a potom i predao policiji samoproglašenog Kosova, nastavak ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Petrović i Obrenović su utamničeni bez ikakvih dokaza da su učestvovali u bilo kakvom krivičnom djelu, a jedina krivica je što nose srpsko ime i prezime, i to je jasan pokušaj zastrašivanja i pretnja svakom Srbinu na Kosovu i Metohiji”, poručio je Petković.

On je istakao da je Obrenović povrh svega, kako je potvrdio njegov branilac, i “divljački prebijen od Kurtijeve policije”, za šta dio odgovornosti snose i oni koji su ga predali, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je upozorio da za razliku od Petrovića i Obrenovića “zlikovac u policijskoj uniformi”, koji je hladnokrvno iz automatske puške ustrijelio u leđa golorukog Srbina Dragišu Galjka šeta slobodno.

“Ponašanje Kurtijeve policije i njegovog inkvizitorskog pravosuđa nastavlja da nas udaljava od svakog pokušaja normalizacije odnosa i potvrđuje rešenost Prištine da u eskalaciji ide do kraja, ne mareći za zdravlje i živote ljudi”, zaključio je Petković.

Radoš Petrović iz Kosovske Mitrovice i Dušan Obrenović iz Zvečana uhapšeni su u Zvečanu tokom posljednjeg sukoba Srba i pripadnika Kfora i određen im je pritvor.

Advokat Dejan Vasić rekao je juče da mu je Petrović ispričao da su ga pripadnici Kfora izvukli iz mase koja je sjedila na betonu.

Izvor: SRNA

Podijeli objavu