Počinje spektakl u Banjaluci: Danas na terenu dvojica bh. tenisera

Danas počinju kvalifikacije čime će zvanično biti otvoren dugo očekivani teniski turnir Srpska open u Banjaluci.

Četiri tenisera tražiće kartu za ulazak u glavni žrijeb turnira. Na teniskom kompleksu u parku „Mladen Stojanović“ danas bi trebalo da se odigra osam mečeva kvalifikacija, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, jer vrijeme u narednim danima ne ide u prilog organizatorima.

Na teren će danas izaći i dvojica bh. tenisera. Prvo će Aldin Šetkić snage odmjeriti sa prvim nositeljem kvalifikacija Moldavcem Raduom Albotom. Nerman Fatić će nešto kasnije u trećem meču programa igrati protiv Eliasa Imera iz Švedske. Podsjetimo, najbolji bh. teniser Damir Džumhur je dobio vajldkartu za nastup u glavnom žrijebu turnira ATP 250 Srpska Open i on će u prvoj rundi igrati protiv jednog kvalifikanta. Današnji program kvalifikacija počinje u 11 sati.

Podsjetimo, mečevi prvog kola na programu su u ponedjeljak. Prvi nosioc je najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji će na teren u srijedu, gdje bi ga po projekciji žrijeba u drugom kolu trebao čekati Stan Vavrinka. Njegov dolazak u grad na Vrbasu se očekuje tokom današnjeg ili sutrašnjeg dana.

Parovi današnjeg dana Aldin Šetkić – Radu Albot

Dmitar Kuzmanov – Luka Nardi

Artur Fils – Frančesco Maestreli

Nerman Fatić – Elias Imer

Liam Brodi – Valentin Vaherot

Dino Prizmić – Matia Belući

Fabian Marozan – Abdulah Šelbej

Artur Kazau – Lukas Klein

Izvor: Nezavisne.com/ Foto: novakdjokovic.com

Podijeli objavu